CHABOUKIE

Chaboukie är en valack född 8 Maj 2004 i Hoofddorp, Holland. Hans härstamning är okänd det enda vi vet är uppfödarort, uppfödarnamn samt födelsedatum.

Hösten 2007 så red och tävlade jag min C-Ponny Rebell och det gick jättebra. Men mamma har alltid varit en sån
som hela tiden kollar på hästar och ponnyer även om hon inte ska köpa någon för tillfället liksom nu. Hon kollade bara runt för skojjs skull men lyckades i alla fall klicka sig in på en hemsida från ett försäljningsstall i Holland. Bland annonserna fanns bland annat Chaboukie, det stod att han var ett sto född 2004 minns jag. Mamma blev helt till sig när hon fick syn på salu bilderna men bara någon dag senare försvann annonsen. Troligen såld, men efter några dagar till så kom annonsen upp igen med nya bilder och denna gången gick det inte att hålla sig. Mamma var nästintill sömnlös några nätter och tillslut så ringde hon ner till killarna som hade försäljningsstallet i Holland. Det visade sig då även att Chaboukie var en valack. Han var vid denna tiden 3 år och precis inriden och hoppad några få språng uppsuttet.

Dessa 3 bilder var bland annat med i annonsen, han är alltså 3 år här på bilderna.

Så efter att ha pratat med dom från Holland så började mamma fundera. Eftersom att några bekanta också importerat hästar från Holland så ringde hon upp dem och det visade sig att det var från samma ställe och att man kunde lita på dem. Så en kort tid senare så hade vi en D-Ponny i stallet, en ponny som vi bara sett på bilder som vi knappt visste någonting om. Hur han var mot människor, hur han var i stallet m.m. Försäljningsstallet sa att han var snäll och att man utan tvekan kunde sätta upp barn på honom, något som jag inte tycker stämmer. Så han kom med en hästlastbil till Skåne tillsammans med andra hästar som skulle till Sverige, han sov över på ett ställe i Skåne och på morgonen dagen efter så hämtade mamma honom. En nyvaken ponny som hade spån i svansen, manen och pannluggen. Han undrade verkligen vad som stod på, vart var han nu? Vad händer, vad gör jag här? Resan hade tagit rätt så hårt på honom, han hade smalnat av men det var ju inget större problem. Men han trampade villigt på transporten, så då hade mamma köpt en D-Ponny, endast inriden, hon fick honom i en blå grimma och ett rep som var fastknutet i grimman. Såg ut såhär, 


Nyvaken men nyfiken ponny, nyvaken och glad (!!!) mamma xD

En bild som är tagen direkt när han släpptes ut i hagen hemma hos oss, hans andra dag i Sverige. I början av Oktober 2007.


Jag minns inte riktig glasklart men jag vet att han fick vila i några veckor, lära känna oss, den nya miljön, allt var ju nytt för honom. Sen så efter några veckor så satte jag mig upp och red på honom, första ridpasset gick väl helt okej men jag minns att jag tyckte hans trav var jättegungig och ganska vinglig, men en unghäst är en unghäst. Såhär såg det ut när jag satt på honom för första gången, Men andra ridturen är något man bara vill glömma, något som än idag sitter kvar i mig. Jag red runt lite travade, galopperade lite och sen helt oväntat så drar han iväg i 200 blås och gör en 90 graders sväng vid ett staket så jag flyger av ordentligt. Skadade mig inte som tur va, men efter detta så satte jag mig inte upp på honom på väldigtväldigt länge. Så från November 2007 till Mars 2009 så red mamma honom. Hon red han vardagligen, tränade på honom och startade även honom på hans livs första clear round. Under denna tiden så red jag honom några gånger, med blandade resultat. Fick 2 lika rejäla avflygningar så ni kan ju själva tänka er mitt förtroende till honom och tvärtom, i botten. Ingen idé att sätta sig upp på honom när man är så spänd och rädd, det blir bara ännu värre då. Tur att jag hade Rebell att rida och tävla i alla fall.

Sen i Mars 2009 började jag rida honom. Minns att jag tränade honom den 8 & 9 Mars, det var första gången på väldigt länge jag red honom. Första träningsdagen gick bra, jag fick skutta runt på några små räcken och jag minns det första språnget som om det var nyss. Den känslan asså, helt sjuk! Innan jag kom mot detta 30 centimetershinder så sa Mats: Trampa ner ordentlig i stigbyglarna nu, jag vet hur han är att hoppa. Och jävlar (om man får svära) vilket språng. Helt sjukt, jag undrade om han någonsin skulle landa eller om han redan gjort det och att vi galopperade, men icke, han var fortfarande i luften för plötsligt landade vi och galopperade vidare. Det kändes som om det språnget varade i måånga sekunder, han hoppade och han hoppade fint! 
Dagen efter tränade jag igen och hoppade bara lite småhinder för att känna på honom och det gick superbra.

såhär såg det ut den dagen,


Sen rullade det på och jag tränade och red hemma och det fungerade jättebra och efter någon månad så debuterade jag på min första tävling. En klubbhoppning på Öland, hoppade 50 & 70 cm. Och ja, hästen var ju allt annat än koncentrerad, han kollade på allt runtomkring så han stoppade X antal gånger för att han försökte göra 2 olika saker samtidigt. Men han skötte sig hyffsat och det var bara att blicka framåt.

Bilder från första klubbhoppningen Bild: Josefin Kling
Sen fortsatte det och i slutet av sommaren så debuterade vi LB och nollade. Men resultaten tills dess var blandade, jag hade ofta med mig rosett hem men det hände att han stannade, då på grund av att han kollade på saker runt omkring och inte riktigt fokuserade på sin uppgift, något som han idag klarar av mycket bättre. Men han var ju ung ;] 

Första lokala tävlingen, hoppade LD & LC, han var ganska spänd men det gick väl helt okej, var nolla i båda klasserna.

Bilder: Henrik Andersson - fotohenke.se

här är även filmen från klassen, banbyggaren bengt sa åt hon som flaggade att backa en himla massa för chaboukie kollade på flaggan xDDet var den debuten, sen rullade det på. Ölandshoppet LD LC, nollade LD:n och hade ett stopp i LC:n, han kollade på massa jättestora flaggor vid sidan om banan.
Torestorp igen, hade något / några stopp i varje klass, Högsby LD LC, Nybro LC LC+5, Torestorp LC+5 LB hoppade jag under sommaren. Sedan i höstas Oskarshamn, Nybro, Udden :P Filmer och bilder under.


Bilder: Henrik Andersson
högsby, ld eller lc

högsby, ld / lc


ld / lc ölands rf 22 maj 2009

LD - Ölands RF, om ni tycker att filmen är skakig så sitter mamma på samma bänk som jojja som filmar xDÖlands RF - LCså sommaren flöt på bra tycker jag, orkar inte lägga upp alla bilder för dem kan ni se under kategorin fotografering tror jag :P

Sen hoppade jag ingen LB under hösten, jag började tävla i ridhus för första gången så då hoppade jag LD & LC igen ;D

Bild: Henrik Andersson

oskarshamn, i mitten av oktober 2009 :P

så man kan säga att år 2009 var fett grymt. Det märktes en stor skillnad från början av året till slutet. Verkligen, sista klasserna jag hoppade för året var en LD & en LC som gick superbra :)

Årets sista tävling, LC Ridklubben Udden, nolla:


2010

Inledde året med att hoppa en lokal LB i slutet av Februari. En runda som jag själv var riktigt nöjd med, tempot, sprången allt kändes super ! :D 1 och en halv månad senare, 4 och 5 April var det dags för tävling igen. Hoppade en LB på Söndagen och nollade och blev därmed kvalad att hoppa AVD A vilket jag gjorde dagen efter. Rundan var väl helt okej men inte mer. På Måndagen startade jag min första regionala tävling på Chaboukie, men även första starterna i AVD A. Stryker ett streck över den dagen, Chaboukie var inte fräsch vilket resulterade i sämst ridning ever.


film från söndagens lokala LB

Bilder efter den lokala LB:n - Foto Sara Carlsson

En månad senare bar det av till hultsfred för att hoppa 2 regionala LB:er, första klassen gick väl bra, hade ett ner i omhoppningen men jag red som en kratta. Var inte nöjd med den ritten någonstans, men taggade om till andra klassen som gick super. Red inte för placering men lyckades ändå komma 3:a av 3 placerade och typ 11 startande eller något. Rundan kändes väldigt bra :D

Bilder efter andra LB:n i Hultsfred - Foto Sara CarlssonEn halv månad senare bar det av på Chaboukies första meeting, hoppade en Lokal LB på fredagen, den rundan var helt outstanding mot alla andra jag ridit på honom. Vilken känsla alltså, helt sjukt, han var superfin och vi gav verkligen 100 %. Red en schyst omhoppning då jag inte ska svänga så mycket på honom och sedan var det väldigt halt så jag ville inte riskera min ponnys ben. Men jag dubbelnollade i alla fall och slutade 9:a av cirka 38 startande. Fick en rosett här med då jag kom 9:a av 9 placerade.
På lördagen hoppade jag en regional LB, som gick minst lika bra om inte bättre. Han gick klockrent och omhoppningen med långa galoppsträckor passade oss som handen i handsken och vi tog en 3:dje palcering av 11 placerade och ca 41 startande. Beslutade även här att starta en LA på söndagen vilket jag även gjorde.

LA:n är jag jättenöjd med, hade 2 stopp på 5:an, han började bli trött och tittade lite men aja jag förstår att han var lite seg sista dagen. Men resten av banan gick bra, en ganska lång bana, 10 hinder, 12 språng men jag är verkligen supernöjd och hoppa, det gjorde han verkligen! Så en bättre helg hade det knappt kunnat bli. Så nu blickar vi framåt.

Bilder: Henrik Andersson

bild från LA:n


bild från LA:n

Skulle kunna sitta och skriva hur mycket som helst men orkar inte mer, detta var i alla fall historian i det stora hela xD


Jag tror verkligen på denna ponnyn och vår relation börjar bli riktigt bra. Vi litar på varandra och har verkligen blivit ett team som ställer upp på varandra. Så detta är storyn om ponnyn vi själva importerade från Holland som 3-åring, precis inriden.


Kommentarer
Postat av: Johanna, en blond hoppryttare

underbart :')

<3

2010-05-27 @ 21:59:13
URL: http://johannabrogard.blogg.se/
Postat av: Liza B

Vilken fin historia! :)

Jättekul att läsa, det var mycket jag inte visste trots att jag läst din blogg rätt länge.

Jag tror också att ni kan komma långt med rätt medel! Så lycka till!!

2010-05-27 @ 22:02:02
URL: http://lizas.blogg.se/
Postat av: kajsa

Jag älskar din ponny,

så otroligt fin!

2010-05-27 @ 22:02:59
URL: http://kkajsajohansson.blogg.se/
Postat av: Lovisa Munter

Så sjukt fina ihop och vilket jobb ni gjort med honom :D

2010-05-27 @ 22:08:26
URL: http://lovicious.blogg.se/
Postat av: Josefine

Gud vad ni ser ut ha ha utvecklas, på bilderna! :) Han ser så spinkig ut när han kom till er :O xD Nu är han ursnygg!

2010-05-27 @ 22:10:52
URL: http://jpehhhrson.blogg.se/fantasia/
Postat av: Karin

han är ju grymt högt över i La:aerna :D kepp up the good work. :D ni kommer komma långt. :D

2010-05-27 @ 22:14:05
Postat av: Lina

Härligt att läsa historien om er, och att fortsätta läsa om hur den fortsätter! :)

Kul att du tävlar så mycket häromkring. Har säkert sett dig på tävling!

Tävlade du med ponnyn du hade innan också så har vi säkerligen det!

2010-05-27 @ 22:55:15
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Freja&Jack

Jag gillar att du har fått kämpa och aldrig gett upp, tålamod och jättefint jobb ni måste gjort. Ingenting gratis liksom :) Han är ju fortfarande ung, så tror ni kan komma långt en dag med den tid som behövs. :) Fin histora!

2010-05-28 @ 09:57:56
URL: http://trulsdottern.blogg.se/
Postat av: aandrea

Lämna mer än gärna en kommentar<3 / Johannakul det var och läsa!

tror på er! :)

om din förra häst rebell, vart köpte ni han ?

och kan man få se ngn bild på han ?

skulle varit jätte kul, :)

kram

2010-05-28 @ 11:18:12
Postat av: Hanna Ling

Haha, nu såg jag detta inlägget ;)

Han ser jättefin ut nu! :)

2010-05-28 @ 13:10:29
URL: http://shettisgalen.blogg.se/
Postat av: Nathalie

hihi,, jag såg den annonsen ;P.Ni har blivit mycket mycket fina!

2010-05-28 @ 19:15:24
Postat av: Louice Råå

Såg att du hade orangea stigbyglar, måste bara få fråga vart du har fått tag på dom?

Då jag har brunt och orange på tvälingar, skulle jag gärna vilja ha såna. Trodde inte de fanns i den färgen...Jätte tacksam för svar :D

2010-05-31 @ 00:06:51
URL: http://louice.pankz.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

RSS 2.0